بورسیه تحصیلی ایتالیا
ایتالیا تحصیل در خارج از کشور منتخب

بورسیه تحصیلی ایتالیا

بورسیه تحصیلی ایتالیا باعث مقرون به صرفه شدن این کشور برای تحصیل دانشجویان شده است. این بورس که با نام “بورسیه استانی ایتالیا” هم شناخته می‌شود مبغلی در حد ۵۰۰۰ یورو در سال است. این بورس به افراد و دانشجویانی از سراسر دنیا که از وسع مالی کمی برخوردارند، تعلق می‌گیرد. اغلب دانشجویان ایرانی به دلیل قیمت بالای یورو در ایران و درآمد نسبتا کم مردم، واجد شرایط دریافت بورس تحصیلی ایتالیا هستند و این یکی از دلایلی است که تعداد جوانانی که هر سال از ایران برای تحصیل به این کشور می‌روند بسیار زیاد است. ملاک محاسبه شرایط اقتصادی دانشجویان عددی به نام عدد ایزه است. نحوه محاسبه عدد ایزه را در زیر برایتان توضیح می‌دهم که بتوانید بررسی کنید که بورس به شما تعلق می‌گیرد یا خیر.

نحوه بررسی تعلق بورسیه تحصیلی ایتالیا (محاسبه عدد ایزه)

 

عدد ایزه = (A + 0.2 B) / X

A=  مجموع حقوق یک سال سرپرست به یورو (یورو به نرخ دولتی)

B= ارزش ملک برای هر متر مربع ۵۰۰ یورو ( برای افراد اجاره نشین صفر است)

x= ثابت تعداد افراد خانواده که طبق جدول زیر است.

پارامتر Xتعداد افراد خانواده
۱۱
۱.۵۷۲
۲.۰۴۳
۲.۴۶۴
۲.۸۵۵
۳.۲۶

 

سوال:

عدد ایزه فرزند خانواده ای ۴ نفره با حقوق ماهیانه ۳ میلیون تومان و خانه ای با مساحت ۱۲۰ متر مربع چند است؟

جواب:

A= حقوق سالیانه ۳۶ ملیون تومان که با نرخ ارز دولتی میشه ۳۶۰۰۰۰۰۰/۵۳۰۰=۶۷۹۲

B= متراژ خانه ضرب در ۵۰۰ که میشه ۱۲۰*۵۰۰= ۶۰۰۰۰

X= برای خانواده ۴ نفره = ۲.۴۶

پس عدد ایزه برابر است با:

(۶۷۹۲+ (۰.۲*۶۰۰۰۰)) / ۲.۴۶ = ۱۸۷۹۲ / ۲.۴۶ = ۷۶۳۹

 

 خب پس از محاسبه عدد ایزه باید ببینید قوانین بورسیه تحصیلی ایتالیا در سالی که درس خواهید خواند، به چه شکل است. در حال حاظر (سال ۲۰۱۸) کلیه افرادی که عدد ایزه کمتر از ۲۳۰۰۰ دارند، واجد شرایط دریافت بورس استانی ایتالیا می‌باشند. همان طور که مشاهده می‌کنید ۷۶۳۹ و ۲۳۰۰۰ فاصله زیادی دارند و اکثر ایرانیان واجد شرایط دریافت بورسیه تحصیلی ایتالیا می‌شوند. همچنین ایتالیا دانشگاه های معتبری مثل ساپینزا و پلیتکنیک میلان دارد که جذابیت تحصیل در این کشور را دو چندان می‌کنند.

 

مدارک مورد نیاز برای بورسیه تحصیلی ایتالیا

  1. سند خانه یا اجاره نامه محل اقامت
  2. فیش حقوقی سرپرست
  3. اقرار نامه سرپرست مبنی بر تقبل کلیه هزینه ها
  4. شناسنامه سرپرست

همه مدارک فوق باید ترجمه ایتالیایی شوند.

نحوه ثبت نام برای بورسیه تحصیلی ایتالیا

برای ثبت نام تو اداره بورس استانی ایتالیا باید کارهایی رو انجام بدید که در زیر توضیح می‌دم. 

توجه: لینک ها مربوط به سایت بورس استان لاتزیو (شهر رم) هست.

  1. اول باید تو سایت اداره بورس ثبت نام کنید. برای ثبت نام سایت بورس استان رم از اینجا اقدام کنید. ولی در صورتی که دانشگاه تون تو استان دیگه ای هست باید تو سایت استان خودتون ثبت نام کنید. 
  2. بعد از ثبت نام، از اینجا روی دکمه Accedi که همون login هست کلیک کنید و یوزر و پسوردتون رو وارد کنید و وارد اکانتتون بشید.
  3. حالا یه فرم هست که باید دانلود کنید. از عکس زیر کمک بگیرید.

    ۴. حالا تو فرم یه جا داره که باید شماره موبایلتون رو اونجا بنویسید. توجه داشته باشید باید با کد کشور بنویسید مثل +۹۸ یا ۰۰۹۸. پائین فرم هم تاریخ و امضا هستش. 

    ۵. بعد فرم تکمیل شده و کپی پاسپورتتون رو با پست به آدرس اداره بورس:

Via Cesare De Lollis, 22 – 00185 Rome
Telephone 06.4970602 – 06.4970699 – 06.49707535

 می‌فرستید که بعد از دریافت توسط اداره بورس، یه پین کد براتون پیامک می‌کنن. حتما دقت کنید که گوشیتون همیشه در دسترس باشه چون اگه پین کد به دستتون نرسه به دردسر میوفتید.

   ۶. بعد با استفاده از پین کد می‌تونید مدارک ترجمه شدتونو تو وبسایت آپلود کنید تا ثبت نامتون در اداره بورس تکمیل شه. روی علامت + بزرگ کلیک کنید و فرم ها رو یکی یکی پر کنید. 

 

نحوه ثیت نام بورس استانی ایتالیا
با همچین تصویری مواجه خواهید شد که البته پی از تکمیل مثل این عکس همش سبز میشه.

 

نحوه تکمیل فرم اداره بورس استان لاتزیو (شهر رم)

  1. مرحله اول همون Anagrafica اطلاعات شخصی تون مثل اسم و شماره پاسپورت و وضعیت تاهل هستش که مورد خاصی درش نیست.
  2. مرحله بعدی Rezidenza هستش که بازم اطلاعات مربوط به محل اقامتتون هستش و آدرس واینا رو می‌نویسید.
  3. مرحله بعد Domicile هستش که مثل شکل زیر تکمیل کنید.نحوه تکمیل فرم بورس استان لاتزیو
  4. مرحله بعد Domiciolle legale رو هم گزینه وسط یعنی At the address of the domicile رو انتخاب کنید.
  5. در قسمت Incriozione قسمت اولش اطلاعات دانشگاه و رشته تون رو وارد کنید بعدش مثل شکل زیر ۱۸۰ و yes  بعد اون هم دانشگاه و رشته‌ای که در ایران تحصیل کردید رو وارد کنید.
  6. فرم بعدی یعنی Nucleo Fammiliare مربوط به اطلاعات خانواده و خانه وار است. اولین مورد در این فرم تعداد اعضای خانواده (فرزندی که ازدواج کرده باشه جزو خانواده نیست)، مورد بعدی وجود یکی از والدین در خانواده، بعدی تعداد برادر و خواهر در خانواده بجز خود فرد متقاضی، بعدی متقاضی فرزندی داره با نداره، مورد بعدی کمی گیج کننده است. تعداد افراد خانواده که خارج از کشور حضور دارند. منظور خارج از کشور ایتالیا هست. یعنی اگر فرزند خانواده ۴ نفره هستید و فقط خودتون در ایتالیا هستید باید ۳ بنویسید. مورد بعدی هم تعداد افرادی هست که با شما زندگی می‌کنند مثل مادربزرگ و… .
  7. مورد بعدی اطلاعات مالی خانوار هس. قسمتی که عکس عینک گذاشتیم مجموع حقوق سالیانه سرپرست (فیش حقوقی) هستش که باید با نرخ یورو در تاریخ فیش محاسبه بشه. مورد بعدی متراژ خونه ای هست که توش زندگی می‌کنید. مورد بعدی هم اگر خونه تون اجاره هست ۰ بنویسید. اگر خونه تون مال خودتون هست و قصد ارائه سند ترجمه شده دارید، اگر سند در رهن بانک هست باز ۰ بزنید. اگر سند در رهن بانک نیست باید عددی بنویسید که در این تاریخ اطلاعات کافی نداریم به محض اطلاع مطلب اصلاح میشه.نحوه تکمیل فرم بورس ایتالیا
  8. در فرم بعدی Bnefici که آخرین فرم هست، به ترتیب yes,yes  و مورد بعدی که مربوط به اراسموس هستش No  انتخاب کنید. بعد ترتیب اولویت خوابگاه ها هستش که می‌تونید با استفاده از نقشه گوگل نزدیکترین خوابگاه ها رو به دانشکده تون اولویت بندی کنید. گزینه های بعدی همه NO  و در آخر گزینه اول یعنی I will then communicate the IBAN code on which the amounts are credited رو انتخاب کنید.

بعد از تکمیل همه فرم ها با استفاده از پین کد فرم ها رو ارسال کنید.

سپس مدارک رو به صورت PDF  و با استفاده از پین کدتون آپلود کنید.

 

توجه: اطلاعات فوق توسط افرادی که خود این مسیر را طی کرده اند و برای کمک به دانشجویان جدید گردآوری شده است و گروه نیکو مسئولیت هرگونه اشتباه ناشی از بی دقتی یا تفاوت وضعیت افراد را نمی‌پذیرد. لطفا قبل از ارسال فرم ها از منابع مختلف کسب اطلاعات نمائید.

اگر اشکال یا موردی در مطالب بالا وجود داره لطفا در قسمت نظرات پائین ذکر بفرمائید تا اصلاح بشه.

اگر سوالی دارید می‌تونید در زیر از ما بپرسید.

اگر قصد ادامه تحصیل در ایتالیا را دارید، بد نیس اطلاعات کلی در مورد این کشور داشته باشید. به همین دلیل شما را به خواندن مطلب حقایق جالب ایتالیا دعوت می‌کنم.

برای اطلاع از نحوه گرفتن ارز اولیه دانشجویی این مطلب را مطالعه بفرمایید.

برای اطلاع از نحوه معافیت دانشجویان از پرداخت عوارض خروج از کشور این مطلب را بخوانید.

اگر قصد ادامه تحصیل در آلمان را دارید این مطلب را مطالعه کنید.

اگر قصد ادامه تحصیل در ترکیه را دارید این مطلب را مطالعه کنید.

اگر قصد ادامه تحصیل در گرجستان را دارید این مطلب را مطالعه کنید.

 

7 نظر در “بورسیه تحصیلی ایتالیا”

  1. سلام
    این مدارکی که گفتین رو پنج شنبه هفته قبل فرستادم ولی هنوز پین ارسال نشده بنظرتون باید چیکار کنیم ؟
    جایی هست بشه ایمیل زد ؟

    1. سلام،
      اول از وبسایت پستی که فرستادین پیگیری کنید و ببینید مدارک به اداره بورس رسیده یا هنوز نرسیده. اگر رسیده به اداره بورس و پین کد دریافت نکردید از این لینک ایمیل آفیسی که مدارک رو فرستادین پیدا کنید و ایمیل بزنید بپرسید. احتمالا باید دوباره بفرستید.

  2. سلام
    مرسی از توضیحاتتون همه جا فقط در مورد خود بورس توضیح دادن نحوه ارسالش رو ننوشته بودن واقعا کمک کننده هست این متن
    فقط چجوری به این آدرس پست بکنیم ؟
    در مورد اجاره نامه هم توضیح میدین ؟ میشه اجاره نامه صوری درست کرد ؟
    و اینکه تا قبل از اومدن ویزا مدارک رو تایید سفارت بکنیم برامون مشکلی پیش نمیاد ؟

    1. سلام؛
      می‌تونید با پست DHL یا TNT پست کنید که حد اکثر ۱۰ روزه میرسه دستشون و پین کد رو براتون اس ام اس می‌کنن.
      من توصیه نمیکنم اجاره نامه صوری درست کنید چون نیازی نیست به دروغ گویی. وقتی به راحتی بهتون بورس میدن! دوست من با خونه ۱۵۰ متر و فیش حقوق ۴ تومن الان تو میلان بورس گرفته . تیر ۱ هم هست یعنی کل بورس بهش تعلق گرفته. اما در مورد گرفتن خوابگاه شاید اگر عدد ایزه پائین تر باشه زود تر خوابگاه بدن بهتون.
      نهایتا توصیه میشه بعد اومدن ویزا مدارک بورس رو تایید سفارت بکنید تا خدایی نکرده مشکلی پیش نیاد.
      سپاس

  3. سلام و خسته نباشید من در حال حاضر ۳۵ سال دارم و دانشجوی کارشناسی ارشد حسابداری هستم دارای همسر و یک فرزند یک ساله میخواستم ببینم شرایط برای ادامه تحصیل در ایتالیا در مقطع دکترا را دارم ؟ آیا خانواده ام را میتوانم با خود ببرم؟ وضعیت کاری و بورس و هزینه زندگی خانوادگی ما حدودا چقدر است؟ در حال حاضر کارمندم و یک منزل به مساحت ۹۵ متر دارم و همسرم نیز دارای مدرک لیسانس گیاه پزشکی می باشد.
    با تشکر

    1. با سلام خدمت شما
      کشور ایتالیا مدرک ارشد شما رو به رسمیت میشناسه و می‌تونید برای مقطع دکترا در این کشور اقدام کنید. بهتره از طریق اینترنت دنبال دانشگاه هایی باشید که کورس انگلیسی زبان رشته شما رو ارائه میدن البته با فرض اینکه ایتالیایی بلد نیستین.
      قوانین همراه برای دانشجوهای دکترا وجود داره ولی باید ثابت کنید که از پس هزینه خودتون و همسر و فرزندتون بر خواهید آمد که این کار پروسه نسبتا طولانی داره و باید وضعیت اسکانتون در ایتالیا و همچنین درآمدتون مشخص بشه.
      هزینه ها در ایتالیا نسبت به شهر زندگی متفاوته ولی برای خانواده ۳ نفره حداقل ماهی ۱۲۰۰ یورو در نظر بگیرید.
      موفق باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *